Αν θέλετε να δοκιμάσετε το εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδό μας, να μάθετε περισσότερα για τη συγκομιδή και την επεξεργασία της ελιάς, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να οργανώσουμε μια ξενάγηση στο αγρόκτημά μας μια γευσιγνωσία για εσάς και τους φίλους σας.

Μάθετε για τη διαδικασία από την ελιά στο μπουκάλι, όλα γίνονται στο αγρόκτημά μας: από τη βιώσιμη βιολογική καλλιέργεια έως τη συγκομιδή, την ψυχρή έκθλιψη και την εμφιάλωση. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ελαιώνα, το ελαιοτριβείο, να γευτείτε τα λάδια μας, να φιλοξενηθείτε στον ξενώνα μας.

Ξεκινήστε ένα ταξίδι αισθήσεων στον κόσμο της γευσιγνωσίας ελαιολάδου, όπου η παράδοση, η επιστημονική γνώση και η φύση συγκλίνουν για να δημιουργήσουν μια από τις πιο αγαπημένες και υγιεινές γαστρονομικές απολαύσεις. Ελάτε μαζί μας να περπατήσουμε στον βιολογικό ελαιώνα, όπου κάθε δέντρο έχει μια ιστορία και κάθε σταγόνα λαδιού μεταφέρει την λάμψη του μεσογειακού ήλιου.

Ξενάγηση

Περπατήστε μαζί μας στον ελαιώνα ανάμεσα σε σειρές ασημοπράσινων δέντρων. Μάθετε τις διαφορετικές ποικιλίες. Νιώστε τη γη κάτω από τα πόδια σας και αναπνεύστε τον φρέσκο, ευωδιαστό αέρα, απολαύστε τους ήχους της φύσης.

  Θα μοιραστούμε μαζί σας γνώσεις σχετικά με τη βιολογική καλλιέργεια αυτών των δέντρων και τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη συγκομιδή των πολύτιμων καρπών τους για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη ποιότητα

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες και εξηγούμε τις διαφορετικές ποικιλίες ελαιόδεντρων,  την φυσική επεξεργασία των πράσινων ελιών κα. Μπορεί να γίνει, εκτός από Ελληνικά  και στα Αγγλικά.

Προβολή βίντεο 

Μετά την περιήγησή σας στον ελαιώνα, καθήστε αναπαυτικά για μια συναρπαστική παρουσίαση βίντεο με την μακρόχρονη ιστορία του κτήματος αλλά και του ελαιολάδου, που εδώ και χιλιετίες θρέφει τους Έλληνες.

Δοκιμές ελαιολάδου

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου, διάρκειας περίπου 2 ωρών, περιτριγυρισμένοι από τον ιστορικό ελαιώνα των Ροβιών.

Μάθετε για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση και την ποιότητα του ελαιολάδου, από το έδαφος μέχρι τη χρονική στιγμή της συγκομιδής. Ανακαλύψτε τις λεπτές αποχρώσεις που διακρίνουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από άλλες ποιότητες και εκτιμήστε  αυτόν τον υγρό χρυσό και τα θρεπτικά του οφέλη.

Πάρετε γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το ιδανικό για εσάς εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Θα μάθετε πώς να δοκιμάζετε ένα ελαιόλαδο. Θα αξιολογήσουμε το άρωμα, τη γεύση, την επίγευση. Θα πάρετε τις πρώτες γνώσεις ώστε να εξοικειωθείτε με τις βασικές ιδιότητες του καλού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Θα μάθετε για την ιστορία του δέντρου και του καρπού, τους τρόπους εκχύμωσης, τα κριτήρια αξιολόγησης , τη θετική συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία του ανθρώπου, πως απογειώνει τη γεύση μια σαλάτας ή ενός γλυκού.

 

Τα σεμινάρια γίνονται-κατόπιν κράτησης(minimum 4 άτομα, maximum 10) στο τηλ 22270 71619 ή στο mail [email protected]

Στη διάθεσή σας για το πλήρες πρόγραμμα, τη διάρκεια και το κόστος συμμετοχής.